Prenumerera på våra nyheter

Vet du om att du kan prenumerera på våra nyheter - både som som feed och nyhetsbrev. 

Vi i styrelsen lägger, när vi har något av värde att dela, upp det här på vår gemensamma sida.

Det är inte ofta. Det är inte omfattande. Det är heller inte svårt att få dessa nyheter direkt till din telefon eller annan ofta använd enhet. 

Vi i styrelsen kommer också att cirka fyra gånger per år (start 2020) att skicka ett nyhetsbrev med vad som hänt, vad som händer och vad som kommer att hända. Prenumerera på vårt nyhetsbrev direkt till din e-post! Ange din mejladress på förstasidan så skickar vi till dig också nästa gång!

Du kan också klicka på RSS-flödes-knappen (den ligger här til höger och har varit aktiverad länge) och skapa en länk som du klistrar in i din RSS-läsare, Feedly är en variant. Då får du automatiskt de nyheter som vi lägger in. Utan att behöva gå in på hemsidan varje gång. 

RSS är nätets motsvarighet till tidningsbudet. Istället för att behöva surfa från den ena favoritsajten till den andra kommer alla nya rubriker att levereras till dig. Samlade på ett och samma ställe, oavsett var artikeln eller blogginlägget är publicerat.

För att komma igång behöver du en RSS-läsare, som i tidningsanalogin kan jämföras med brevlådan. Utan en sån har ju tidningsbudet ingenstans att lägga tidningarna. 

RSS-läsare var från början program som installerades i användarens dator. Men precis som så många andra program har de i allt större utsträckning ersatts av molntjänster. Fördelen med den utvecklingen är framför allt att det inte spelar någon roll vilken pryl du för tillfället använder. Du kan lika gärna använda dator som mobil eller pekplatta för att kolla vad som har publicerats sedan sist. Och det som du markerar som läst på ena stället blir markerat som läst på de andra också.

Några varianter är Inoreader,  Feedbin och Feedly. Jag (Benny Persson) använder Feedly. 

Det är ett bra sätt att hålla vara uppdaterad. 

Prova redan idag!