OVK och fläktbyte

Vi har idag kommit längre i förberedelserna inför OVK och fläktbytet i samtliga fastigheter. Det säger Jan-Åke Henriksson, ordförande i Brf Jakobsdalsvägen 23-29. 

-Vi har tecknat avtal med Invent Projekt Sthlm AB att sköta både den obligatoriska ventilationskontrollen, OVK, tillika att de byter ut och driftsätter de nya fläktarna som vi ska byta ut på respektive hustak, säger Jan-Åke Henriksson. 

Arbetet kommer gå till enligt följande:

  1. Vecka 10, Invent Projekt Sthlm AB avsiserar att det behöver tillträde till alla lägenheter. Detaljerad information om vilka tider som gäller för respektive port kommer i separata utskick. På dessa står det kontaktuppgifter till företaget liksom deras kontakt för arbetet, Henrik Myrentorp. 
     
  2. Vecka 11-12, Invent Projetk Sthlm AB kommer att påbörja och utföra rensning av ventilation i kök och badrum och då behöver de tillgång till alla lägenheter, antingen via nyckel i tub eller att du är hemma. Arbetstiden beräknas till 15-30 minuter per lägenhet. 
     
  3. Längre fram vid bättre väder, en dag, Invent Projekt Sthlm AB lyfter med kranbil upp och byter ut fläktarna på taket
     
  4. Invent Projekt Sthlm AB mäter ventilation och justerar in ventilationen i samtliga lägenheter och behöver tillträde till alla lägenheter. Detaljerad infromation om vilka tider som gäller för vilka tider som gäller för respektive port kommer i separata utskick. På dessa utskick står kontaktuppgifter till företaget liksom till deras kontaktperson, Henrik Myrentorp.

Jan-Åke Henriksson påpekar om vikten av att företaget får tillgång till samtliga lägenheter då detta är ett myndighetskrav. 

-Om vi inte kan komma in i samtliga lägenheter och någon vid upprepade tillfällen nekar tillträder kommer den enskilda lägenhetsinnehavaren, bostadsrätt som hyresrätt, att själv få bekosta kontrollen vid ett senare tillfälle.