Bygga om och byggavfall

Att bygga om och bygga till, förändra och förbättra är både spännande och, oftast, roligt. Det finns en del att tänka på. Det finns också pengar för föreningen att spara genom att du hanterar ditt avfall korrekt.

Om du har beslutat dig för att det äntligen är dags att bygga om, bygga till, slå ner en vägg eller bara tapetsera om ett rum, tänk på att planera för ditt avfall. Oavsett om det handlar om tapetrester, klisterburkar eller färghinkar. På samma sätt om du anlitar en firma, se till att de transporterar bort avfallet så snart som möjligt. 

Föreningen betalar mycket pengar för sophämtning och sortering av returresurser. Föreningen, det vill säga alla som bor här får betala extra om någon underlåter att sortera. Eller lämnar grovsopor i returhuset.

Vi tillsammans får även betala extra avgifter för de som inte själva orkar ta rätt på sitt avfall, lämnar el-skrot eller blandar returmaterial. 

Allt byggavfall kör du till närmsta återvinningscentral, det är gratis för privatpersoner. Till byggavfall hör stora skrymande kartonger och embalage som du inte själv kan få plats med i vagnarna. Likaså alla typer av färghinkar och spackel liksom de sopsäckar som du samlat golvintäckning och skräp i. 

Tänk också på att täcka in hissen om du gör större arbeten som kräver upprepad transport och som riskerar att förstöra insidan på hissen. 

Tack för att du tänker på vår gemensamma miljö. Och ekonomi.